Anasayfa > Adfacten Makaleler > Seo > Kurumsal Seo

Kurumsal Seo

Merhaba,

Seo , Seo Nedir, Seo Analiz yazılarımızdan ders çıkartmamış halen amatör zihniyetle birşeyler bildiğini sanan kendilerine Seo uzmanı diyen bazı webmaster arkadaşlara ithafen bu yazıyı kaleme aldım umarım gerekli dersi çıkartırlar.

kurumsal seo

kurumsal seo

Bu yazımızda sizlerle Kurumsal SEO hakkında bazı paylşımlarda bulunacağım.

SEO çalışmaları günümüzde talep ve rekabeti en çok artan sektörlerden biridir. Böyle olunca SEO çalışmaları farklı gruplar tarafından suistimale açık hale gelmekte ve SEO çalışmaları için büyük bir güven problemi ortaya çıkabilmektedir. İşte bu nedenle Kurumsal firmalar SEO çalışmaları için daha dikkatli olmaktadırlar. Ve SEO çalışmalarını daha güvenilir danışmanlık şirketlerine yaptırmak konusunda daha çok özen göstermektedirler. Bu noktada kurumlara ya da firmalara özel yapılan SEO çalışmalarını Kurumsal SEO başlığı altında inceleyebiliriz.

Bireysel siteler için işlemler basit olabilirken, işlemler kurumsal olmaya başladığında sorumluluk ve dikkat çok daha fazla önem taşır. Arama motoru botları kurumsal web sitelerini yapıları itibari ile tanıyabilen sistemlerdir ve zaman içerisinde bu anlamda zekaları fazlası ile geliştirilmiştir.

Kurumsal SEO yaparken sektör analizi çok önemlidir.

Çalışmalarınızda uygulayacağınız belli bir program olmalıdır ve bunun dışına kesinlikle çıkılmamalıdır. Elbette ki bireysel sitelere uygulanan uygulamalar kurumsal sitelere de uygulanabilir ancak bunları uygularken aşırıya kaçmamak büyük önem taşır.

Kurumsal SEO çalışmalarında öncelikle beklentiler belirlenir. Web sitesinin tüm içerik yapısının mevcut Kurumsal SEO algoritması çerçevesinde daha detaylı bir şekilde incelenmesi gerekir.

Sektördeki diğer web siteleri incelenmelidir. İstenen kelimelerde hangi sitenin nerede olduğu araştırılmalıdır. Nerelerden link çıkışları olduğu, PR değerleri ve Google Seo puanları belirlenerek bireysel bir site inceler gibi araştırma yapılmalıdır.

Uygulama aşaması çok önemlidir. Web sitesine uygulama yapılırken SPAM ve gözden düşürücü hareketlerden her hali ile kaçmalısınız. Özgün ve güncel içerik, arama motorları açısından çok önemlidir ancak bu aşamada kurumsal siteler için bu mantık biraz daha geri plandadır.

Siteyi ilk olarak İÇ SEO açısından düzgün hale getirmelisiniz.

Page Speed ayarlarını iyi yapmalısınız. Meta keywords ayarlamalarını güncel algoritmaya göre yapmalı ve sitenin kendini ne kadar yükseltebileceğini görmek için bir süre beklemelisiniz. Site, arama motorları tarafından kendi iç seo uygulaması ile belli bir noktaya kadar gelecek ve sonra duracaktır. Bu noktada Kurumsal SEO uygulamalarının en önemlisi olan içerik uyumlu backlink çalışmaları gelir.

Backlink alırken en önemli kriter içerik uyumudur. Bunu göz ardı etmeden backlinkler almalısınız. Tanıtım yazılarında da aynı kurallar geçerli olacaktır. PR değeri yüksek, Alexa değerleri düşük ve hergün güncellenen sitelerden bu tip hizmetleri almanız çok daha verimli sonuçları getirecektir.

Bu aşamadan sonrayapacağınız herhangi birşey yoktur. Firmalar arasında rekabet olabilir ancak bu durum kurumsal bazda düşünüldüğünde arama motorlarına fazla yansımayacaktır. Bu öner dikkate alındığında olumlu sonuçları elde edebilme imkanınız olduğu araştırmalarımızca belirlenmiştir.

Doğallık seo çalışmalarındaki anahtar kelimedir.

Google yükseltme mantığı doğal bir popülarite esasına dayanmaktadır. Bu doğal popularite anlayışı içerisinde yapay durumlar fark edilir ve dikkate alınmazlar. Bu yapay çalışmaların sayıca fazla olması dikkate alınmamasının yanı sıra olumsuz olarak dikkate alınır ve sıralamaya bu olumsu etki yansıtılır.

Doğal popülarite anlayışı içerisinde, yapılan paylaşım ve tüm seo çalışmaları site sahibinin bilgisi dışında yapılan çalışmalar olarak görülmelidir. Bu sayede kullanıcıların siteyi faydalı bularak çeşitli paylaşımlarda bulunduğu izlenimi doğmaktadır.

Sitedeki bir makalenin forumlarda, sosyal medyalarda, imleme sitelerinde gibi seoya katkı sağlayan ortamlarda paylaşılması kullanıcı eliyle yapılıyormuş izlenimi taşımalı ve sitelerin kullanıcıya gerçekten hizmet eden faydalı siteler olduğu olgusu oluşturulmalıdır.

Doğallık algısının temelini oluşturan en önemli özellik çeşitliliktir.

Tek elden yürütülen çalışmaların doğal görünmemesinin sebebi budur. Bu sebeple yapılan çalışmaların yapısı, zamanı, uygulama biçimi ve sayısı gibi kriterlerin çeşitlilik arz etmesi sitenin doğal ve kalıcı yükselmesini sağlamaktadır.

Kurumsal Seo

Kurumsal Seo

Kurumsal SEO araştırmasına ihtiyaç duyan, ve bu alanda gerekli çalışmaları yapan firmaları aramızda reklam veren şirketler olarak görmek için sabırsızlanıyoruz. Bilindiği gibi Adfacten reklam anlaşmaları öncesi kurumların web sitelerini detaylı bir araştırmaya tabi tutmaktadır.

Ve yüksek geri dönüşüm hizmetini daha iyi sunabilmek için bu web sitelerin daha iyi durumda olmasını çalışmaları ile desteklemektedir. Sizleri Adfacten ailesinin bir parçası olmaya davet ediyor ve yakın zamanda www.adfacten.com adresi üzerinden bizlere ulaşmanızı umuyoruz.