Anasayfa > Adfacten Makaleler > Seo > Black Hat SEO

Black Hat SEO

Merhaba,

Seo alanındaki bir başka konuya değinerek Seo olayının ne kadar da büyük bilgiler gerektirdiğini göstermek istedim.

Bu yazımızda sizlerle son zamanlarda kullanımı hayli fazla olan Black Hat Seo hakkında konuşacağız. Türkçe’ ye ‘Siyah Şapka’ olarak çevirebileceğimiz bu kavram, arama motorlarında üst sıralara çıkabilmek adına, tavsiye edilen yöntemler yerine illegal yöntemler kullanılarak web siteyi üst sıralarda göstermeye çalışma faaliyetleri olarak açıklanabilir. Kazanç amacı güdülerek girişilen bu uygulamalar kısa vadede olumlu sonuçlar verse de uzun vadede mutlaka daha olumsuz sonuçlara yol açacaktır. Açmak gerekirse bu siteler ilk zamanlar Google da ilk saralarda görünseler de sonrasında büyük ve kalıcı cezalarla karşılaşabilmektedir. Buradan da çıkarabileceğimiz bir sonuç varsa o da kısa vadede ilk sayfa garantisi veren hizmetlerden uzak durma konusunda dikkatli olunmalıdır.

Black Hat Seo

Black Hat Seo

Black Hat SEO Yönteminin Avantajları

  • Bu yöntem kısa vadede sayfanızı üst sıralara çıkarabileceğinden zaman kaybını minimuma indirger
  • Daha az bir emekle çalışmanızı yeterli kılar
  • Kısa zamanda bol kazanç elde edebilirsiniz
  • Anahtar kelimelerde kısa zamanda üst sıralar elde edilebilir
  • Backlink gibi kaynakları bulmayı kolaylaştırır
  • Domaininizin bilinirliğinin kısa zamanda artmasında etkili olur.

Black Hat SEO Yönteminin Dezavantajları

  • Bu yöntemde yazılımlar için para harcamalısınız
  • Sitelerinizin arama motorlarında banlanma riski çok yüksektir
  • Alınan sonuçlar kısa vadeli kalırlar
  • Şikayet edilme olasılığınız yüksektir
  • Domainleriniz potansiyel kurban halini alır.

 

Black Hat Seo

Black Hat Seo

Black Hat SEO’ nun Araçları

Bu araçlar arasında SENuke, sick submitter, elite proxy switcher,xrumer, scrapebox, rss submitter, xrefer, tweet attacks, scrapeboard, profil link robot, vb. gösterilebilir. Farklı fiyatlardaki bu araçlardan bazıları birden fazla işi yapabildikleriden fiyatları pahalıdır.

 

Bazı Black Hat SEO Örnekleri

Black Hat SEO’ da sayfanın bilinirliğinin artması adına her yol mubah gibi görülmektedir. Şimdi bunlara, aslında yapılan bu hatalarla ilgili birkaç örnek inceleyelim;

–          Sayfaların sitenin içeriği ile iglisiz anahtar kelimeler ile doldurulması ‘unrelated keywords’

–          Web sitenin arama motorlarına kısa zamanda defalarca eklenerek banlanmaya götürecek olan ‘submitting repeatedly’

–          Arka plan ile aynı renkte anahtar kelimeler kullanılarak, arama motorlarını siteye çekmek ve daha fazla ziyaretçi kazanmak için uygulanan ama kısa sürede sandbox a götüren yöntem olan ‘invisible text’.

Aslında kullanılan bu yöntemleri küçümsememek gerekir. Çünkü arama motorlarının da mutlaka açıkları bulunabilmektedir. Black Hat SEO ile bu boşlukları doldurarak kısa zamanda arama motorlarında üst sıralara çıkmanız mümkündür. Ancak bu işi profesyonelce yapmıyorsanız kısa sürede banlanmanız muhtemeldir.

Black Hat SEO Şekilleri

Site içi ve dışı olarak ikiye ayırabileceğimiz bu sistemde ;

Site içi şeklinde ana sayfada verilen gereksiz ve aşırı bağlantılar, çok fazla kullanılan etiket bulutları, referans olarak verilen sitelerin yani link çıkışlarının kötü olması ile anlamsız kod dizilerini barındıran farklı kodlama şekilleri bulunur.

Site dışı şeklinde ise, değişik sitelerden ana sayfaya anahtar kelimede veya farklı kelimelerde yapılan ve asıl siteye yüzlerce hatta belki binlerce bağlantı göndererek sandbox veya filtrelenme cezasına çarptırılmasına neden olan içerikler bulunur.

 

Black Hat Seo

Black Hat Seo

Black Hat SEO’ dan Nasıl Kurtulabiliriz?

Web sitelerimizi Black Hat SEO yönteminin kullanıldığı sitelerden ayırmak için bazı kurallara dikkat etmemiz gerekmektedir. İlk olarak sitemiz içerisindeki bağlantılarda şifrelenmiş ya da görünmeyen bağlantılar bulunmamalıdır. Ana sayfada uzayıp giden yazılar yer almamalıdır. Etiket bulutu varsa kaldırılmalı ve sitede özgün yazılar kullanılmalıdır. Ayrıca site dışında Google Webmaster Tools ile bağlantıları reddetme hizmetinden faydalanabilir ve bu sayede sitemize zarar verebilecek içerikte veya sınırsız bağlantı şeklindeki bağlantı adreslerini ‘txt’ şeklinde Google servisine upload ederek bu bağlantıları reddedebiliriz.

White Hat SEO

Black Hat SEO’ yu anlatırken bunun tam tersi olan White Hat SEO’ ya da değinmemiz bir zorunluluktur. White Hat SEO yönteminde Black Hot SEO yönteminin zıttı olarak legal yöntemler kullanmamız ve sitemizin SEO çalışmalarını Google’ ın tavsiye ettiği şekilde yönlendirmeliyiz.

Türkçe’ ye ‘Beyaz Şapka’ olarak çevrilen bu SEO yönteminde hedeflenen kelimeler bazında çalışmalar yapılabilir. Backlink çalışmaları, özgün içerikler, özgün görseller, video ile anlatımlar ve spam kategorisine girmeyecek şekilde hazırlanan içerikler bu kategoriye özgüdür. Black Hat Seo ile kıyaslandığında çok daha olumlu ve uzun vadeli sonuçlar elde edebileceğiniz bu yöntemi size sağlayan SEO destekçileri ile çalışmanız faydanıza olacaktır.

Adfacten ve White Hat SEO

Adfacten’ in; yayıncılarına ve reklam verenlerine sunduğu sayısız hizmetlerden biri de SEO çalışmaları konusunda yardıma ihtiyaç duyan üyeleri ile tecrübelerini paylaşmak ve üyelerini Black Hat SEO çalışmalarından uzak tutmaktır. Adfacten yayıncılarının web sitelerinin daha fazla ziyaret edilmesi ve arama motorlarında daha üst sıralarda çıkmaları tabi ki Adfacten ailesinin büyümesine olumlu katkıda bulunacaktır. Adfacten, yayıncılarını daima illegal uygulamalardan uzak tutmayı amaç, yayıncılarının illegal uygulamalarına karşı onları denetlemeyi görev bilerek reklam verenlerine güven vermektedir Her türlü konuda yardım isteyebileceğiniz ailemizde sizlerle birlikte para kazanmak bizler için daima mutluluktur.

Sizleri www.adfacten.com ‘ u ziyaret ederek hakkımızda daha fazla bilgi edinmeye davet ediyorum.

Hepinize iyi kazançlar.