Anasayfa > Adfacten Makaleler > Reklamcılık > İnternet Reklamcılığı

İnternet Reklamcılığı

Reklam ve Reklamcılık yazımızdan farklı olarak biraz daha ayrıntıya girerek internet reklamcılığını detaylarına girerek ayrıntılarıyla anlatmak istedim.

Bu yazımızda internet reklamcılık hakkında kısa bir paylaşımda bulunmak istiyorum. İnternet’in son yıllarda kazandığı ivme ile dünya üzerindeki herhangi bir bilgiye en kısa sürede ulaşılabilmesini sağlayan bir kitle iletişim aracı olduğunu düşünürsek; “İnternet Reklamcılığı” hedef kitlenize ürün ve hizmetlerinizi en iyi şekilde tanıtmanızı sağlayabilecek reklamcılık şeklidir. İnternet Reklamcılığı; öncelikle hedef kitleye direk ulaşarak reklamcılığın asıl amacına hizmet eden, çeşitli ölçüm yöntemleriyle reklam verene stratejik önem taşıyacak raporlar sunabilen ve geri dönüşümü kayıt altına alan, diğer mecralara oranla daha direkt çözümler sağlarken bunu çok daha düşük bütçelerle çzözebilen, oldukça karlı bir yatırımdır. Dolayısıyla klasik reklamcılık anlayışı internetin hayati önem kazandığı çağımızda yerini hızla internet reklamcılığına bırakmaktadır.

internet reklamcılığı

internet reklamcılığı

İnternet yapısı gereği kendi için de farklı reklam mecraları ve kategorileri barındırmaktadır.

Bu reklam mecralarından bir kısmı arama motorları üzerine yoğunlaşmıştır. Burada ise; arama motoru üzerinden çıkan sonuçlara göre reklam yapılmaktadır. Google Adwords programı bu noktada ön plana çıkmıştır. Google AdWords ile yayınlanan reklam çeşitleri, tıklama başına ücretlendirilmektedir. Diğer yandan farkı bir internet reklam mecrası da akıllı linkler olmaktadır. Bunlarda ise, bir yazıdaki sözcükler parlatılarak, bağlantı verilmektedir. Buralara tıklayan bir kullanıcı karşısında reklam görmektedir. Kullanıcının karşısına çıkan reklam tanıtımı, zengin banner uygulamalarına benzer, animasyon, ses veya video şeklinde olabilmektedir.

İnternet reklamları performansa yönelik ve sonuç odaklı bir reklam türüdür.

İnternet reklam uygulamaları sonuçları detaylı olarak analiz edilip raporlanabilmekte, reklam veren bir sonraki kampanyasını bu raporlar dahilinde yönlendirmekte ve harcadığı bütçenin karşılığında ne kazandığını görebilmektedir. Şimdi internet reklamlarının çeşitlerini fazla ayrıntıya girmeden incelemeye çalışalım.

Tüm dünyada ve bununla paralel olarak Türkiye’de reklamcılık dünyası değişiyor, internet hem iş hayatını hem de pazarlama iletişiminin yöntemlerini değiştiriyor. Online pazarlama ve internet reklamcılığı, geleneksel reklam harcamalarını yavaş yavaş dijital mecralara kaydırıyor. Önemli kaynaklar tarafından yapılan araştırmaların sonuçları, kısa bir süre içerisinde online pazarlama ve internet reklam aktivitelerinin Türkiye’de de büyük bir gelişme göstereceğini doğruluyor.

 

Tüm bu gelişmeler dahilinde internet reklamcılığının önem kazanmasının sebebi ise, sağladığı avantajlar. Özellikle geleneksel reklam uygulamaları ile karşılaştırıldığında; İnternet Reklamcılığı, interaktif, ölçülebilir, ekonomik ve esnektir.

Banner Reklamlar

Banner reklamlar web sitelerinin içine yerleştirilen reklam panolarıdır. Bir web sitesine belirli bir ödeme karşılığında sizin reklamınız yerleştirilir. Ödeyecek olduğunuz reklam ücreti o siteye olan ziyaretçi sayısına bağlıdır. O siteyi ziyaret eden kullanıcılar sizin yayınlamış olduğunuz reklamı izleyebilirler. İlgisini çeken kullanıcıların reklama tıkladığında sizin web sitenize giriş yaparlar. Yayınlayacağınız küçük bir banner bile ziyaretçi sayınızı artırabilir. Ayrıca maliyeti yüksek de değildir. Sürekli ziyaretçi kitlesine de sahip olabilirsiniz.

Arama Motoru Reklamları

Çeşitli arama motorları üzerinden yayınlanan reklamlardır. Arama motorları sonuç sayfalarında görünürlük sağlarlar. Bu sayede web sitenize olan kullanıcı trafiğini artar. Hedef kitleye rahatça ulaşımı gerçekleştirir. Arama motoru sonuç sayfalarının sayfa içi, üst alanda ya da sağ tarafta reklam yayınlamayı sağlamaktadır. Belirli bir ücret karşılığında yayınlayacağınız avantajlı diyebileceğimiz bir reklam uygulamasıdır.

E-Mail Reklamları

E- mail reklam, mesajlarınızın hedef kitlenize doğrudan e-posta yoluyla gitmesidir. E-mail reklamın avantajı, gönderilen linklerin kimlere ulaştığını, kaç kişinin linki tıkladığını ve kaç kişinin takip ettiğini görebileceğiniz bir reklam aracıdır. Kullanıcıların kendi istekleri doğrultusunda bilgi almalarını sağlamaktadır. Diğer reklam araçları gibi düşük maliyetli reklam araçlarından biridir.

Pop Up Reklamları

Herhangi bir web sitesini ziyaret ettiğimizde ayrı bir pencerede kendiliğinden açılan görsel bir reklamdır. Bu reklamlar müşterilerin dikkatini rahatça çekebilir. Ürünlerinizi veya hizmetlerinizi rahatça alabilecekleri bir reklam aracıdır. Affiliate marketing araçlarından biridir.

İçerik Sponsorlu Reklamlar

Hedef kitlenizdeki kullanıcılara reklam mesajını doğrudan tanıtmak ve kullanıcı ile bağ kurmak şeklinde gerçekleştirilmektedir. Reklam vermek istediğinizde belirli bir süre için internetten alan adı satın almalısınız. Bu alan adı ürünlerinizi ve hizmetlerinizi tanıtmak ve hedef kitlenize ulaşmanızı sağlamaktır.

CPC Tıklama Reklamları

Her ziyaretçi için reklama tıklanma başına ödenen ücrettir.Belirli tıklama miktarında ya da belirli dönemlerde tıklama başına maliyetin ortalama değeridir. Tıklama reklamları da affiliate marketing araçlarından biridir.

CPM Gösterim Reklamları

Bu reklamda görüntülenme başına ücret ödenir. Reklamınız ne kadar kullanıcı tarafından gösterilirse ücretlendirme o şekilde yapılır. Maliyeti çok düşük bir reklam aracıdır diğer araçlar gibi. Web sitenize gelen ziyaretçiler ile ilgili bir sistemdir. Web sitenizde görüntülenen reklamınız ziyaretçilerin reklamı gördüklerinde size gelir olarak yansır.

Gelir Paylaşımına Yönelik Reklamları

Firmaların internet reklam şirketleriyle gelir paylaşımı yaptığı reklam anlaşmalarına denir. Kar ortaklığı şeklinde yapılmaktadır. Bir reklam şirketiyle anlaşıyorsunuz ve reklamdan elde ettiğiniz karı anlaştığınız reklam şirketiyle paylaşıyorsunuz. Affiliate marketing yöntemindeki performans ağları aracılığı ile gerçekleştirilir.

Sosyal Medya Reklamları

Sosyal medyanın kazandığı ivme hepimizce bilinmektedir. Facebook, twitter ,vb. gibi sosyal medya ağları üzerinde yayınlanan reklamlar direkt olarak hedef kitleye ulaşması yönünden çok önemlidir. Reklam veren firmanın hedeflediği kitle ile ilgili tüm özellikleri sosyal medyaya bildirmesi ile birlikte, verilen reklamlar sadece hedeflenen kitlenin profilinde gösterilir ve bu reklam üzerinden bir geri dönüşüm sağlamaya çalışırlar.

internet reklamcılığı

internet reklamcılığı

Sonuç olarakmodern çağın iletişim aracı olan internet ile,hedef kitleye anında ulaşmayı düşünüyorsanız, sizlere internet reklamcılığını ve bu sistemi benimseyen affiliate marketing yöntemini şiddetle tavsiye ederiz. İnternet deyince her kapının geleceğin para kazanma yöntemi olan affiliate marketing sistemine çıktığını analiz edebiliyorsunuz sanırım.

Hemen başlamak için adfacten.com u ziyaret edin ve sizler de Adfacten’in ayrıcalıklı fırsatlarından yararlanın!

Saygılarımla