Anasayfa > Adfacten Makaleler > Reklamcılık > Reklam Firmaları

Reklam Firmaları

Merhabalar

Reklam ve Reklamcılık, Reklam Sektörü , İnternet Reklamcılığı gibi konularla reklam konusunda sizlerle birlikte biraz konuşmuştuk. Reklam sektörüyle ilgili bu kadar konuştuktan sonra birazda reklam firmaları hakkında konuşalım.

Reklam Firmaları

Reklam Firmaları

Reklam firmaları, yeni kurulan şirket, alışveriş merkezleri, herhangi bir iiş üzerine çalışan firmaların tanıtımını yapan, tanınmasını sağlayan illeri taşıyan, rekabete hazırlayan ve o şirketin yaygınlaşmasını sağlayan her türlü kurumlara denir. Firmalar devamlı olmak istiyor ise eğer hangi işi yaparsa yapsın kaliteli olmak zorundadır. Bu kalitenin yanında kalite kadar önemli bir konu daha var o da reklamdır. Reklam artık günümüzde çok önemli bir yere ve paya sahip. Reklam firmaları ne kadar kaliteli olursa o kadar kaliteli tanıtım yapar. Bunu daha iyi anlamak için en basit mantıkla şöyle düşünebilirsiniz. En iyi markalar deyince hepimizin aklına birkaç marka gelir her bir bölüm için. Mesela ayakkabı deyince x firması, elbise deyince y firması gibi vs.. firmalar aklımıza gelir. Bu hepimizin kabul ettiği bir durum. Peki en kaliteli ürünler bu firmalarda mı? İşte bu muamma neden o zaman hepimizin aklına bu firmalar gelir? Tek bir cevabı var o da reklam, evet reklam başka hiçbir şey değildir.

 

Durum çok kolay büyük bir şirket ya da alanınızda tanınan bir firma olmak istiyorsanız; önce kaliteyi yakalamak sonra da çok kaliteli bir reklam firmasıyla çalışmak zorundasınız. Bu iş bu kadar basit ve ortak yol budur.

 

Eğer sizlerde kaliteli bir reklama ihtiyacınız varsa şirketimiz ADFACTEN’ in reklam uzmanları her zaman yanınızdadır.

Reklam firmaları genel olarak nasıl işler?

Reklam firması şirketlerin durumuna göre reklam yapar. Mesela şirket yeni kurulmuş ise eğer öncelikle firmanın mevcut Pazar piyasasında yerin edinmesini sağlar. Kendi alanında Pazarda kendine yer edinmesini, tanınmasını, ilgili kitlelere rahat kendini anlatabilecek ortamı sağlar

Reklam firmaları şirketlerin reklam için ayrılan bütçeye göre hareket eder.

Firmanın bugüne kadar ne tür tanıtım yaptığı, hangi hedef kitleye hitap ettiği belirlenir. Sonuçları değerlendirilerek yeni yol haritası çizilir. Reklam firmaları, firmanın faaliyet gösterdiği sektör, hangi halk kitlesi dikkate alınarak yapılacaksa ona göre bu işin planlamasına geçilir.

 

Hedef kitleye iletilecek mesajlar, kullanılacak sloganlar, adresler, yön verecek metinler hazırlanır.

Kullanılacak tanıtım araçları belirlenir. Araçlar belirlendikten sonra, hangi metin, hangi araç için tasarlanacaksa eğer yaratıcı birim tarafından dönüştürülür ve uygulamacılar tarafından uygulanır. Mecralar; televizyon, radyo, gazete, dergi, billboard, durak tanıtımları, Outdoor tv, megalight, tabela ve benzerleridir. Mecraların her birinde, farklı tasarımlar uygulanır. Örneğin, televizyon için kısa film, radyo tanıtımları için işitsel oyun, billboard için görsel baskılı afiş tasarlanır. Bu alanların her biri için ayrı ayrı yaratıcı, çarpıcı tasarımların yapılması önemli bir etkendir.

 

Yukarıdaki çalışmalar yapıldıktan sonra reklam firmaları, seslendikleri hedef kitleyi izlemeye başlar, araştırmalar yapar. Tasarladığı kampanyanın, belirledikleri hedefe ne kadar yaklaştığını, hedef kitlenin ilgili çalışmalara karşı tepkilerini ölçer. Büyümesi hedeflenen firma ile tüm kampanyası boyunca iletişim halindedir. Firma yapacağı her çalışmayı, önceden ilgili firmaya bildirmiştir. Hem firma hem ajans, kampanya boyunca, amaçlara ne kadar hizmet ettiğini izlerler.

 

Kampanyanın amacına ulaşıp ulaşmadığını, hedef kitle belirlemektedir.

Tanıtımlar piyasada boy göstermeye başladığında halk kitleleri, gösterilen ürün veya hizmetlere karşı çeşitli tepkiler verir. Ürünü almaya başlar veya ürün eski satış durumunu korur. Firma eğer hizmet sunan bir kurum ise halk yığınları o hizmetleri ya kullanmaya başlar veya eski durumunu korur.  Bazen çok büyük tepkiler elde edilemez. Ama halk yığınlarında hafif bir kıpırdanma bile reklam çalışmalarının işe yaradığı izlenimini uyandırır.

 

Reklam şirketleri özellikle kaliteli olmak zorundadır. Reklam firması hem kendi için, hem de reklamını yaptığı firma için kaliteden ödün vermeden çalışmak zorundadır.

 

Reklam firmaları içinde olması gereken bölümler; müşteri ilişkileri, yaratıcı birim, mali işler, idari işler, medya planlama, arşiv, isan kaynakları gibi bölümleri olmak zorundadır.

 

Reklam Firmaları

Reklam Firmaları

Reklam çeşitleri

Reklam çeşitleri çok geniş bir alandır. Bunlardan en önemlileri:

Tv, radyo, internet, broşür, ilan ….

Bunlar içinde en önemli ve en etkili olan internet reklamcılığıdır.

Çünkü hemen hemen hepimizin öyle ya da böyle her gün internette işimiz oluyor. İnternette reklam veren her markanyı istediğimiz şekilde inceleme şansına sahibiz. Burada interneti diğer reklam bölümlerinden ayıran en önemli fark da tam bu noktada devreye giriyor. Bize lazım olan kısmı tamamen inceleyebilir, benzerleriyle karşılaştırabilir ve detaylı bir şekilde inceleme yapabiliriz. Aralarından bize en uygun olanı seçebilir, en doğru kararı verebiliriz. Diğer reklam çeşitleri ise sınırlı sayılabilecek bir özelliğe sahiptir.

 

İşte bütün bu şartlar ve fırsatlar dahilinde sizde kaliteli bir reklam şirketiyle çalışma, fikir alışverişi yapmak ve kendi durumunuzdan haberdar olmak istiyorsanız sizleri de ADFACTEN REKLAM’ a bekleriz. Kaliteli bir reklam için şirketimizin reklam bölümünden gerekli her türlü yardım talebinde bulunabilirsiniz. Size her türlü yardımı sağlamaktan mutluluk ve de gurur duyarız.

Hepinize iyi çalışmalar dilerim.