Anasayfa > Adfacten Makaleler > Reklamcılık > Reklamcılık Sektörü

Reklamcılık Sektörü

Merhaba,

reklamcılıkBu yazımızda sizlerle reklamcılık ile uğraşan tüm şirket ve bireyleri kapsayan, medya ve popüler kültür ile çok yakindan alakalı olan reklamcılık sektörü hakkında konuşacağız.Reklamcılık sektörü, içinde reklam ajansları, manken ajansları, prodüksiyon firmaları, art direktörler, kreatif direktörler, yönetmenler, grafikerler, ofisboylar gibi onlarca firmanın ve meslek dalının bulunduğu, milyonlarca doların döndüğü dev bir sektördür. Kartvizit tasarımından billboard tasarımına, araç giydirme işlemlerinden televizyonlardaki reklamlara kadar yüzlerce farklı çalışma ortamı bulunur. Özel sektörün en önemli dallarından biridir.

Reklamcılık sektöründeki bazı kanallardan söz edecek olursak;

Dergiler Türkiye’de diğer batı ülkelerine nazaran daha az kullanılan bir reklam aracıdır. Neden olarak, dergilerin okunma oranının çok düşük olması ve bu nedenle de televizyon ve gazete gibi mecralara göre kişi başına ulaşım maliyetlerinin çok daha yüksek olmasını gösterebiliriz. Dergiler ülkemizde sadece hedef kitleler net bir şekilde belli olduğunda, üst gelir gruplarına yönelik ürün – hizmet sunulacağı zaman kullanılabiliyor.

Radyo ise reklam sektörü içinde tam olarak değeri anlaşılamamış ve bu nedenle yeterince etkin kullanılamayan bir araçtır. Türkiye bir televizyon ülkesi olduğuna ve eğitim düzeyi ile paralel olarak yakın gelecekte de bunun değişmesine yönelik bir belirti olmadığına göre televizyon radyoya göre baskın olmaya devam edecektir.

Gelelim internet reklamcılığına,

reklamcılık sektörü

İnternet reklamcılığı bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla büyümektedir. Teknolojinin gelişmesini takiben büyüyen bu mecra özellikle Gsm şirketleri, bankalar ve otomotiv şirketleri tarafından tercih edilmektedir. Üst gelir ve eğitim grubuna ulaşma özelliği ve interaktivite avantajı nedeniyle tercih edilen bu mecranın, ülkemizde bu alanda yapılan harcamayı kesin olarak belirleyen bir ölçümleme olmaması nedeniyle ne kadar büyüdüğü tam olarak bilinmemektedir.İnternet reklamcılığı denildiğinde aklımıza ilk olarak Google reklamları gelmektedir.Ancak modern çağın yeni trendi olarak gösterebileceğimiz affiliate marketing yani satış ortaklığı ile pazarlama yöntemi müşteri odaklı olması ve daha geniş kitlelere ulaşabilmesi bakımından önem arz etmektedir.Online ve mobil ticaretin hız kazandığı günümüzde affiliate marketing’in daha iyi anlaşılmasının gerekliliği tartışılmazdır.

Affiliate marketing farkı,

Reklam veren kişi yani firma sahibi affiliate marketing sayesinde “hiçbir bir risk” almadan ve yatırım yapmadan, mal ya da belirli bir hizmetin tanıtımını binlerce farklı kişiye yaptırabilir. Bu kişilerin yaptığı reklam kampanyasının başarısız olması halinde aracılık durumu söz konusu olmadığından reklam veren de boşu boşuna bir harcama yapmış olmayacaktır. Zira affiliate marketing sisteminde aracı kişi yani affialiate, reklam veren kişiden özel bir link alır ve kullandığı “banner” reklam ya da sosyal medya mesajlarında bu kendisine tanımlanan linki kullanılır. Bu şekilde reklam veren kişi yaptığı satışlarda hangi aracının ne kadar komisyonu olduğunu görebilir. Şayet ilgili aracı tüm link paylaşımlarına rağmen herhangi bir müşterinin ürün almasını sağlayamamışsa, reklam veren de bu aracıya herhangi bir para ödemez.Ekstra maliyetten kurtulmuş olur.reklam sektörü

Affiliate marketing sisteminde; satış başına ödeme(CPS), yeni üye kaydı için ödeme(CPL) gibi farklı kazanç modelleri bulunmaktadır. “Affiliate marketing nedir” sorusunu sorarak bu işe başlayan ve günümüzde bu işi ileri seviyede yapan kişiler,gerek web siteleri gerekse de sosyal medya aracılığı ile oldukça geniş bir tüketici kesimine ulaşabilmektedir. Şüphesiz bu denli geniş bir müşteri kitlesine doğrudan ulaşmak demek, ciddi bir kazanç elde etmek demektir.Bu sistemde yayıncı olarak ya da reklam veren olarak sizleri de aramızda görmeyi çok isteriz.

İlkeli yayıncılık,yayıncılara sürekli destek ve yüksek kazanç payı ile sizleri de Adfacten’in ayrıcalıklı dünyasına bekliyoruz.Hemen www.adfacten.com u ziyaret edin ve sizler de kazanmaya başlayın!