Anasayfa > Adfacten Makaleler > Reklamcılık > Reklamcılık, Reklam Ajanslarına Reklam Verme

Reklamcılık, Reklam Ajanslarına Reklam Verme

Değişen ve oldukça hızlı gelişen reklamcılık sektörü artık internet alanında çok daha hızlı ve çok daha etkili bir biçimde ilerleme kaydetmeye başladı. Değişen hayat şartları ve gelişen internet ağı muhteşem bir şekilde her alana girmeye başladı. Aklınıza internetin girmediği herhangi bir alan kaldı mı? Sanmam çünkü kalmadı. Bu kadar hızlı gelişen bir internet ortamı için reklamın bu alana girmemesi düşünülemez. Bu kadar hızlı gelişen bir internet ortamının reklam ile etkileşim içinde olmaması düşünülemez. İnternet ortamını reklam ajansları çok hızlı bir şekilde kullanmaya başladı.

Tüm dünyada ve bununla paralel olarak Türkiye’de reklamcılık dünyası değişiyor, internet hem iş hayatını hem de pazarlama iletişiminin yöntemlerini değiştiriyor. Online pazarlama ve internet reklamcılığı, geleneksel reklam harcamalarını yavaş yavaş dijital mecralara kaydırıyor. Önemli kaynaklar tarafından yapılan araştırmaların sonuçları, kısa bir süre içerisinde online pazarlama ve internet reklam aktivitelerinin Türkiye’de de büyük bir gelişme göstereceğini doğruluyor.

reklam ajansları

İnternet Reklamcılığı

İnternet Reklamcılığı; öncelikle hedef kitleye direk ulaşarak reklamcılığın asıl amacına hizmet eden, çeşitli ölçüm yöntemleriyle reklam verene stratejik önem taşıyacak raporlar sunabilen ve geri dönüşümü belgeleyebilen, diğer mecralara oranla daha direkt çözümler sağlarken bunu çok daha düşük bütçelerle çözümleyebilen, oldukça karlı bir yatırımdır.

Reklamcılığın internet ortamında bu kadar hızla yayılmasının bir sebebi değil birçok sebebi vardır.İnternetin doğrudan tepki alabilen bir reklam alanı olduğunun gösterimleri, tıklamaları ve geri dönüşleri anında ölçebilen bir araç olması bu sebeplerden en önemli olanlarıdır. Bu şekilde olunca internet reklamcılığı çok cazip bir hale gelmeye başlıyor.

reklam ajasları hakkında

İnternet, diğer reklam alanlarına kıyasla reklamlarınızı çok daha hızlı ve etkin bir şekilde özelleştirmeye yardımcı olacaktır. Şirket ve firmaların daha hızlı büyüme imkânına sahip olmanıza öncülük edecektir.

İnternet ortamında müthiş bir yaratıcılık imkânına sahip olursunuz. İnternet reklamcılığı istediğiniz her türlü reklamı yapma konusunda yeterli donanıma sahiptir. Bu sayede istediğiniz şekilde her türlü reklamınızın yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

İnternet Reklamcılığı; kolay ölçümlenebilir olması, düşük maliyet ile yüksek görüntülenme oranına sahip olması ve direkt olarak hedeflenen kitleye ulaşmasından dolayı, tüm dünyada reklam verenler tarafından tercih edilen bir reklamcılık dalıdır.

Türkiye de internet reklamcılığı nasıl işliyor?

reklamcılık

Türkiye’de internet reklamcılığı, son birkaç senedir ciddi anlamda gelişmektedir. Türkiyede bu alana çok ciddi bütçeler ayrılmaya başlandı ve pastadan önemli bir dilime sahip olmak yolunda önemli adımlar atıldı.

Önümüzdeki 3 yılın reklam bütçelerinde “internet reklamcılığı” payının sırayla %17, %20 ve %24 oranında artış göstereceği öngörülüyor. Tahminler; bu süre içerisinde internet reklam payının, toplam reklam harcamaları içerisinde %17 ile %20 arasında bir potansiyele sahip olacağını gösteriyor.

İnternette reklam şirketlerine reklam verirken nelere dikkat etmeliyiz?

reklam

Öncelikle reklam şirketinin güvenilir olup olmadığı konusunda gerekli kontrolleri yapmamız gerekiyor. Bir reklam firması yeterince güvenilir değilse zaten ona reklam vermeniz çok anlamlı olmaz. Reklam şirketinin öncelikli işi olarak kendini kanıtlamış olması gerekiyor. Kendini kanıtladığını nasıl anlarız? Bunu araştırdığınız zaman google’ da ilk sayfalardan birinde çıkması öncelikli koşuldur. Kendini daha kanıtlamayan bir reklam şirketi sizin reklamlarınızı nasıl yapmasını bekleyebilirsiniz ki! İlk şart bunlara çok dikkat etmiş olmanızdır. Google’dan müşterilerine ulaşıp memnuniyet analizi yapabilirsiniz.

İki reklam şirketi kendini hemen hemen benzer bir seviyede kanıtlamış olsun! Bu noktada daha farklı teknikler uygulamak gerekiyor. Bunun için aynı kalitede reklam imkânı sağlayabiliyorlar mı? Evet sağlıyorlar. Peki kim daha çok kesime reklamınızı ulaştırabiliyor, buna bakarız. Bu da birbirine yakın şekilde çıkıyorsa o zaman daha da can alıcı bir noktaya temas ederiz. Tabiiki para mevzusu. Her şey aynı ise kalite, yayıncı kalitesi, yayıncı sayısı vb… O zaman ikisi arasındaki fiyat farkına bakarız. Kim bize daha uygun fiyata daha kaliteli reklam yapabiliyor? Tüm bu kriterlere göre karar vermemiz bizim açımızdan çok doğru bir adım olacaktır.

Adfacten Ailesi

Biz de ADFACTEN REKLAM AJANSI ailesi olarak size her türlü reklam işleriniz için tüm imkânları sunmaktayız. Farklılığımızı görmek için bizimle iletişime geçiniz. Her türlü reklam işlerinizi bize danışabilirsiniz. Muhteşem bir şekilde Türkiye ve dünyada istediğiniz şekilde reklamlarınızı yayınlayabiliriz. Reklam alanında çok deneyimli kadromuzla sizlere hizmet sunmaktan büyük mutluluk duyarız.

Hepinize iyi çalışmalar, bol kazançlar…