Anasayfa > Adfacten Makaleler > Seo > Dikkat Arama Motorları Ve Önemleri

Dikkat Arama Motorları Ve Önemleri

Hızlı bir giriş ile arama motorları,arama motorlarının önemi,arama motoru optimazyonu(seo) konularında sizlerle konuşmak istiyorum
Hepiniz benden daha iyi bilirsiniz.Arama motorları sitemizin trafiğine trafik katar,bir yandanda paramıza para katar dersek yeri olur :) Biliyorum neden dediğimi hepiniz anladınız.Lafı fala uzatmadan ben siteme arama motorlarından daha çok ziyaretçi çekmek istiyorum ne yapabilirim Bilal Bey? Derseniz eğer; Hemen şu yazımızı önce okuyun seo-nedir?

Bitmedi bir yazımızda var ki seo hakkında analiz yapmak isteyen arkadaşlarım için ideal olduğunu düşünüyorum: Seo Analiz

Şimdi bu yazılarımızı okudunuz varsayıyoruz.Emek verdiğimiz bir site,özenle seçtiğimiz bir de temamız var. Fakat halen ziyaretçilerimiz istenilen düzeyde değil ve ne yazık ki bu yüzden istediğimiz kazançları elde edemiyoruz. Bence o zaman bir yerlerde bir yanlışlık var.O zaman şu yazımızı da inceleyiniz lütfen SEO Kritik Hataları

Tamam artık herşey yolunda ise asıl konumuz olan Arama Motorlarının Önemi adlı makalemize devam edelim.

İnternet ortamının vazgeçilmez unsurlarından olan arama motorları kullanıcıların istedikleri anahtar kelimelere ulaşmak için hafızasındaki o anahtar kelimedeki siteleri  kendi belirlediği kalite standartlarına göre sıralayıp, kullanıcılarına sunar.Şuan  insanlara arama motoru sorduğumuzda alacağımız cevap %90 googledir.Google şuan internet pazarıın rakipsiz tek hakimidir.

Hepimiz googlede anahtar kelimelerimizde üst sıralara çıkmak ve daha fazla ziyaretçi çekmek için ter döküyoruz değil mi?

Google her saniye kendini güncelleyen akıllı bir arama motorudur.Bu yüzden çok fazla tercih edilir arkadaşlar.Bizler de googleye düşman olmayalım.Dostluğumuzu nasıl daim ederiz onu düşünelim.Buranın tek hakimi google unutmayalım.

Şimdi diyeceksiniz ki başka arama motoru yok mu? Tabiki de var.Yüzlerce arama motoru var. Ama hepsini toplasak bir google kadar değil.Hangimiz duyduk ben yahoo için sitemi optimize ediyorum.Yahoodan çok fazla ziyaretçi çekiyorum diyen birini?

arama motorları listesi

Yine de biz sizler için diğer arama motorlarınıda araştırdık.En popüler arama motorlarını aşağıda listeledik:

1-http://www.google.com//

2-http://search.conduit.com/

3-http://www.yandex.com.tr//
4-http://search.yahoo.com/

5-http://www.ask.com

6-http://search.winamp.com

7-http://www.bing.com

Yukarıda listesini verdiğimiz arama motorları güncel olan ve en çok tercih edilen arama motorlarıdır.

Şimdi arama motorlarının neden bu kadar önemli olduğunuz anlamışsınızdır umarım.

Google gibi arama motorunda üst sıralarda çıkmak şüphesiz hepimizin hedefidir.İşte bunlar için kaliteli içerik,kaliteli tema,kaliteli seo,kaliteli reklam şart.

ARAMA motorları

Kaliteli İçerik:

Kaliteli içerikten kastımız özgün içeriğiniz olmalıdır.Her özgün içerik googleda üst sıralara çıkmak için bir basamak atlamak demektir.İnternette eşi benzeri olan içerikleri sizin kullanmanız sizin yararınıza değil zararınıza olur arkadaşlar.Elimizden geldiğince kaliteli ve özgün içerik üretmeye çalışalım.Unutmayın arama motorları kaliteli içerik üreten siteleri sever.

Kaliteli Tema:

Kaliteli tema neden önemli derseniz:

1- Kaliteli ve göze hitap eden bir temanızın olması ziyaretçilerinizin sitede durma olasılıklarını artıracaktır.

2- Kaliteli bir temanız olduğunda ziyaretçiniz içerikten memnun kalmasa bile ”birde şuna tıklayayım,ya bu da neyin nesi,çok ilginç birşeye benziyor” deyip sitenizde dolaşmasını ve sitenizdeki içeriklerin okunmasına sebep olabilir

3-Kaliteli bir temayı googlede sever.Son dönemlerde izlenimlerime göre kaliteli, göze hitap eden ve çok karışık olmayan temalara sahip siteler daha önde gibi gözüküyor.

Kaliteli Seo:

Çok kez bu konudan konuştuk.Fakat yine her yerde karşımıza çıkıyor.

SEO yani arama motoru optimizasyonu kısaca arama motorundaki yeriniz diyebiliriz. İnternetin ekonomik gücünün artmasıyla daha dikkate değer olmuştur.

SEO daha çok arama motorlarının kullandıkları algoritmaya göre matematiksel değerle en üst sıralara yükselmeyi hedefleyen bir yapıdır. Arama motorlarının algoritmaları değişse bile sıranızın  değişmemesi  için profesyonel olarak bu işi yapan şirketimiz adfacten.com  her an sizlere destek verebilir.

Kaliteli Reklam:

Ancak üst sıralarda listelenmek aslında reklam yapmakla mümkün olmaktadır. Kısaca sitenizi popüler hale getirmek için yaptığınız tüm tanıtım ve reklamların sonucu olarak siteniz üst sıralara çıkmaktadır.

Google bir sitenin popüler olmaya başladığını, ziyaretçi sayısının düzenli artışından ve site hakkında yapılan link ve bilgilendirme paylaşımlarından anlamaktadır. Bu paylaşımların kanalları ve sayısı arttıkça popülarite daha doğal bir hal almaktadır.

 

Benden bugünlük bu kadar arkadaşlar.Adfacten.com hakkında soru görüş ve önerileriniz için [email protected] mail adresimizden lütfen bizlere ulaşınız. Sağlıcakla kalınız: