Anasayfa > Adfacten Makaleler > Seo > SEO (Search Engine Optimization)

SEO (Search Engine Optimization)

Merhaba,

Bugün sizinle Türkçe’ye Arama Motoru Optimizasyonu olarak çevrilen; web sitelerinin istenilen hedef kelimelerde üst sıralara çıkmasını sağlamayı amaçlayan; böylece ürün ve hizmet tanıtan siteleri istenilen kitleye ulaştırıp websiteyi de hedefine ulaştırmak şeklinde bilinen Search Engine Optimization hakkında konuşacağız.Websitelerimizin Google arama motorunda üst sıralarda çıkması şüphesiz hepimizin hedefidir.Bunu sağlamak için bazı yöntemler izlemek gerekmektedir,ancak bu yöntemler yapay olmamalıdır.Çünkü SEO bir nevi doğal bir popülarite aracıdır.Bu doğal popülarite arayışı içerisinde yapay durumlar fark edilir ve dikkate alınmazlar. Bu yapay çalışmaların sayıca fazla olması dikkate alınmamasının yanı sıra olumsuz olarak dikkate alınır ve sıralamaya bu olumsuz etki yansıtılır mutlaka.

SEO

Google da üst sıralarda listelenmek en iyi reklam şeklidir.

Ancak üst sıralarda listelenmek aslında reklam yapmakla mümkün olmaktadır. Kısaca sitenizi popüler hale getirmek için yaptığınız tüm tanıtım ve reklamların sonucu olarak siteniz üst sıralara çıkmaktadır.

Google bir sitenin popüler olmaya başladığını, ziyaretçi sayısının düzenli artışından ve site hakkında yapılan link ve bilgilendirme paylaşımlarından anlamaktadır. Bu paylaşımların kanalları ve sayısı arttıkça popülarite daha doğal bir hal almaktadır.

Doğal popülarite anlayışı içerisinde, yapılan paylaşım ve seo çalışmaları site sahibinin bilgisi dışında yapılan çalışmalar olarak görülmelidir. Bu sayede kullanıcıların siteyi faydalı bularak çeşitli paylaşımlarda bulunduğu izlenimi doğmaktadır.Yani kullanıcının kendi çabasıyla oluşturulan çalışmalar SEO’ ya olumlu bir katkı yapmaz aslında.

Şimdi Sitemize Seo Uygulayalım:

Web sitelerinin aranmaya dönük performanslarını artırma çalışmaları iki şekiledir;

On-Page SEO Çalışmaları: Site içi düzenlemelerin tümünü kapsar. İçeriklerin düzenlenmesi, hataların giderilmesi, Rich Snippets entegresi…

Off-Page SEO Çalışmaları: Site dışından gerçekleştirilen çalışmaların tümünü kapsamaktadır. En popüleri link inşaasıdır. Sosyal medya çalışmaları, link building…

SEO'nun etkisi

SEO performansını artırmaya yönelik çalışmaları şu şekilde özetleyebiliriz;

Sitenizin tasarımı kullanıcı dostu olmalıdır.Kullanıcı istediği bilgiye kolayca erişebilmelidir.Kullanıcının aradığına ulaşamayarak siteyi kapatması olumsuz puan şeklinde yansır.

Sitenin tasarımı göz yormayan reklerden seçilmeli ve ziyaretçilerin sitede daha fazla vakit geçirmesi sağlanarak artı puan sağlanmalıdır.

Sitenizin kodlamalarına dikkat etmeniz gerekmektedir.Çünkü google sitelerin görünmeyen yüzüne de dikkat etmektedir.Web sitenin kodlama işleminde eksiklikler varsa google üst sıralarda çıkmak çok zordur.Bu nedenle SEO çalışmalarında en dikkat edilmesi gereken çalışma budur.Sitenin kontrolü mutlaka yapılmalıdır.Bunun için W3.org tavsiye edilebilir.

H1 tagı:

SEO servisleri

H1 tagının kullanımına dikkat etmeniz gerekmektedir.H1 tagı başlık tagıdır.Sayfa içeriğindeki ana başlığı temsil eder.H1 tagını sadece bir defa kullanmanızı tavsiye ederiz.Çünkü H1 tagı olmayan siteler dikkate alınmaz.

H2 tagı:

H2 tagının kullanımına özen göstermelisiniz.Bu tag,sayfanın alt başlıklarını oluşturur.Dolayısıyla bu tagın kullanımı önemlidir. Yazının alt başlıklarını göstereceği için, indeksleme safhasında mutlaka dikkat çekecektir. Kullanımı isteğinize bağlıdır. Sayfa içerisinde en fazla 4 kere kullanımına dikkat etmelisiniz.

Title Kullanımının Önemi:

Linklere title vermelisiniz.Linkler için title oluşturma işlemi gayet önemlidir.Google’ın okuduğunu anlaması için açıklama yapmanız gerekmektedir. Link oluşturduğunuzda, title=”google seo nasıl yapılır” şeklinde açıklama yapmanız olumlu puan olacaktır.

SEO inşası

Fotoğraflarınıza [alt=””]oluşturabilirsiniz.

Google’ın fotoğraflarınıza baktığında, ne olduğunu anlaması için ona yol haritası çizmeniz gerekmektedir.Anlaması için resimlere [alt=””] kodunu oluşturmalısınız.

Backlink kazanmalısınız.

Backlink; başkalarının, adreslerini sizin sitenizde yayınlamasıdır.Gereksiz siteler yerine sektörde ortak olduğunuz benzer sitelerden link alabilirseniz bu daha faydalı olur.Düşük kaliteli sayfalardan da link almanız tavsiye edilmez.

Belirttiğimiz tüm bu konular arama motoru optimizasyonu için faydalı olacaktır.SEO puanı yüksek olan websitelerinin ziyaret ve bulunabilirlik oranlarının yüksek olması doğaldır.Bu puan ziyaretler ve sitenizde geçirilen zamanla birlikte daha da yükselecektir.

Adfacten ailesi olarak kaliteli yayıncılık ilkesi gereği ziyaret oranı ve SEO puanı yüksek yayıncılarla çalışmak prensibimizdir.Sizleri de websitenizin popülaritesini artırarak daha kaliteli dönüşler elde etmeye ve Adfacten ailesinin bir parçası olmaya davet ediyoruz.

En kısa zamanda www.adfacten.com u ziyaret etmenizi ve kaliteli yayıncılarımız arasında yerinizi almanızı tavsiye ederim.