Anasayfa > Adfacten Makaleler > Seo > SEO Uzmanı

SEO Uzmanı

Merhabalar

SEO ve SEO ile ilgili her konuda sizlerle yazılar paylaştım. Sizlerden gelen geri dönüşlerde Seo uzmanı nasıl olabilirim ? gibi sorularla sıkça karşılaşıyorum. Bu konuya bir açıklama getirmek ve SEO konusunda uzmanlaşmanın yollarını anlattığım bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.

SEO Uzmanı

SEO Uzmanı

Seo uzmanı, seo çalışması boyunca, her türlü çalışmayı yürüten ve çalışmalara yön veren uzman kiÅŸilere seo uzmanı denir. Kısacası seo uzmanı bir sitenin tanınmasında rol oynayan en önemli kiÅŸidir diyebiliriz. Seo aÅŸamaları nasıl takip eder? Seo aslında tüm aÅŸamalarını takip eder ve zaman kayıbının önüne geçer. Piyasa ve rakip deÄŸerlendirmesi, backlink alım aÅŸamasını,   site analizini, zamanlamasını ve raporlama çalışması yapar. Uzman kiÅŸi tüm aÅŸamaların takibini, deÄŸerlendirmesini ve uygun noktalara gerekli hamlelerin yapılmasını saÄŸlar. Sitenizin tanınmasını saÄŸlar. Anahtar arama kelimelere tıklayınca google’ dan sizin daha üst sıralarda görünmesini kolay bulunmasını saÄŸlayan kiÅŸilere seo uzmanı denir. Biraz profesyonel bir ÅŸekilde sitesinin öne çıkmasını, tanınmasını isteyen ÅŸirket veya kiÅŸisel web sitesi olanlar seo uzmanlarından yardım alırlar.

Peki seo uzmanı seçerken nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

 

Seo organize çalışmayı gerektirdiğinden seo firmalarından seo hizmeti almak daha mantıklı. Seo basit gibi görünen ama aslında zor ve çok incelik isteyen bir alan. Bu yüzden takım çalışmasına büyük ihtiyaç vardır. Tüm bunlar göz önüne alındığında seo hizmetini firmalardan almak çok daha mantıklı ve zaman kaybının önüne geçecektir. Zaten ne olursa olsun zamanla yarışmıyormuyuz?

Bir seo uzmanının sahtekâr mı profesyonel mi olduğunu nasıl anlayabiliriz?

Evet arkadaşlar aslında bunu anlamak çok da zor değildir. Seo uzmanıyım diye sağa sola reklam verenlerin sitesine bakacaksınız eğer google’ da ilk 600 içinde değil ise o sahtekârdır. Çünkü gerçek seo uzmanı olsaydı il önce kendi tanıtımını yapan sitesini üstlere çıkarırdı. Bunu kontrol ederek çok rahat bir şekilde anlamanız mümkündür. Bu çok önemli bir konu eğer gerçek seo uzmanlarından hizmet almazsanız bırakın üstlere tırmanmayı daha kötü durumlara da inebilirsiniz. Yani diyelim ki Google’ da ilk 8000’ desiniz dolandırıcı olan seo uzmanlarıyla çalıştığınız zaman siteniz çok daha alt sıralara inebilir. Yani sitenizi sevgili arar gibi arayabilirsiniz google’ da J. İnternete baktığınız zaman bunun gibi bir sürü örnek bulabilirsiniz.

Sizde eğer profesyonel uzman ve garantili bir seo hizmeti bekliyorsanız sizi ADFACTEN’ a bekliyoruz. ADFACTEN size seo konusunda her türlü yardımı sağlar ve siz başka işlerinizle uğraşırken biz de size Google’ da üst sıralarda yer ayıracağız.

 

SEO Uzmanı

SEO Uzmanı

Seo uzmanını anladık peki bu anti seo nedir nasıl çalışır?

Dilerseniz bu konudan bahsedelim.

Arkadaşlar anti seo sizin uzun uğraşlar ve emekler sonucu bir yerlere getirdiğiniz sitenizin rakipleriniz tarafından geriletilmesine denir. Sadce rakipleriniz değil tabi sizi sevmeyen veya zevk olsun diye sizinle uğraşmak isteyen korsanlar tarafından da yapılabilir. Bu anti seolar kimler olabilir? Öncelikle size rakip firma veya kişiler, önceki seo uzmanlarınız ve internette bu işi zevk olsun diye yapan korsanlar olabilir.

Antiseo size dışardan saldırı düzenleyebilir. Bu da en iyi ihtimal olarak sıra kaybetmeniz, en kötü ihtimal ise spam’ a düşmenizdir. Eğer kendimiz bile çok anlamadan uğraşıyorsak kendi sitemiz için bir antiseo gibi çalışabiliriz. Bu yüzden seo uzmanından fikir almak, seo uzmanıyla çalışmak çok daha mantıklı olur. Doğru söylemediğimi düşünüyorsanız denemek kesinlikle bedava J. Bu işin şakası tabi ki emek kutsaldır biz böyle düşünüp böyle hareket etmeye çalışıyoruz.

 

Antiseo nasıl yapılır?

Antiseo yaparken sitenizin analitik hesabına, webmastertoolsa ve hedef kodlarına kolay ulaşamadığı için bunu dışardan sağlanan linklerle gerçekleştirir. Antiseo sitenize zarar verecek backlinleri yönlendirerek bunu çok kolay bir şekilde sağlayacaktır.

Bu linkler hangileridir?

İmle sitelerinden gereğinden fazla yüklenen imlemeler,

Ziyaretçi defterinizde size verilen linkler,

Anahtar kelimenize fazla yüklenerek gereksiz link üretmeleri,

Kötü sitelere veya sitenizin içeriğiyle alakası olmayan sitelerden size aşırı şekilde link yollayarak,

Aynı anda 500 civarı siteye link yollayarak sitenizin düzenini alt üst ederek,

Ve bunun gibi daha bir sürü yöntem ile sitenizi daha aşağılara itebilir yada daha da kötüsü sitenize spama gönderebilir.

Antiseo’ dan korunma yolları

Dışarıdan gelecek her türlü zararlı linkleri tespit ederek bunları ilgili arama motorunun ilgili kısmından gelen baÄŸlantıları reddetme adımlarını gerçekleÅŸtirerek  engelleyebiliriz. Tehdidin ne zaman nasıl geleceÄŸini bilmediÄŸinizden engellemelisiniz! Her gün gerekli backlink analizlerini yaparak, sizin bilginiz dışında gelen linkleri tespit edip kesinlikle engellemeniz gerekiyor. Engellemezseniz büyük sıkıntılarla karşılaÅŸabilirsiniz.

Daha fazla ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. ADFACTEN ailesi olarak siziz sorunlarınızı çözmekten büyük mutluluk duyarız. Sizleri de aramızda görmek ümidiyle yazıma burada son veriyorum.

Hepinize iyi çalışmalar…